sunnuntai 28. lokakuuta 2012

Ihanaiset teeleivät




Tässäpäs se syysloma sitten oli ja meni. Mahtavaa oli kyllä saada nukkua tunnin pidempään, vaikkakin nyt päivät lyhenevät entisestään. Aamusta vähän leivoin teeleipiä ja kävin äänestämässä. Päivä menikin duunissa. Eilen koukutuin katsomaan ylen Teiniäitejä, joka kertoo siis neljästä nuoresta naisesta, jotka ovat saaneet jokainen lapsensa alaikäisinä. Katsoin heti kaikki neljä jaksoa areenasta ja odotan malttamattomana, että ensi viikon jakso tulisi jo! Kurkkasin myös samalla Teyan blogin, kuka on yksi sarjan tytöistä. Blogissaan hän juuri kertoo, ettei todellakaan ole enää kiinnostunut osallistua sarjan 2.kaudelle. Toisaalta harmi, ettei enää osallistu, sillä kaikki tytöt vaikuttivat mielenkiintoisilta persoonilta.
 
Uskomatonta vaan, että jotkut nuoret tytöt haluisivat hankkiutua raskaaksi, jotta saisivat julkisuutta. Voin vaan kuvitella, kuinka sarjan tytöt pyörittelisivät silmiään, jos kuulisivat jonkun hankkiutuneen raskaaksi heidän ohjelmansa myötä. Olen kuitenkin aina miettinyt sitä, että kuinka moni tyttö esimerkiksi jenkeissä on hankkiutunut raskaaksi Teiniäidit-sarjan vuoksi?  Miksi nuorilla on vain niin kiire kasvaa aikuisiksi? Kun muistelen vain itseäni lapsena ja teininä, en olisi millään halunnut kasvaa aikuiseksi. Aikuisuudessa ahdisti niin kaameasti se kaikki vastuu, mitä aikuisuus toisi tullessaan. Kuitenkin täytyy myöntää "näin aikuisempana", ettei tämä niin kaameaa ole ollut, sillä kun kaikkeen on kasvanut vähitellen. Olisi ollut hirveää tulla raskaaksi 15-16-vuotiaana, sillä siihen en olisi ollut todellakaan valmis ja en edes vieläkään. Nyt rakennan itseäni pala palalta.

Herkulliset teeleivät:

*4 1/2dl vehnäjauhoja
*2tl leivinjauhetta
*1/2 suolaa
*1/2 sokeria
*60g pehmeää voita
*2dl maitoa

Sekoita kaikki kuivat aineet ja lisää pehmeä voi. Lisää maito lorauksittain koko ajan hiljalleen sekoittaen. Taputtele leivinpaperille kaksi pyöreää leipää aikalailla litteäksi. Jos haluat toisesta omenaisen teeleivän, pilko omena suikaleiksi ja asettele ne pyöreän taikinan päälle. Lisää sokeria ja kanelia makusi mukaan. Laita teeleivät uuniin 15minuutiksi 225 asteeseen. Nautiskele teen kera. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!