lauantai 17. marraskuuta 2012

Lukemista



Tällä viikolla oon ostanut oikein läjän kirjoja edullisin hinnoin. Toivottavasti pääsisin lähiaikoina lukemaan myös muutakin kuin koulukirjoja.

1. Sininen kirja on Novum eli kreikan kielinen raamattu. Joo eli tämä on siis koulukirja, sillä luen teologiaa ja mun täytyy lukea yhtä klassista kieltä, joista olen valinnut muinaiskreikan. Novumin yhteydessä on kreikka-englanti sanakirja, joten tässä tulee löytyä kaksi kärpästä yhdellä iskulla.

2. Hankala sukupuoli-Judith Butler
Ostin oikein tälläisen femisnistikirjan, jossa suurina kysymyksinä esiintyvät: Miten sukupuoleksi nimittämämme asia saadaan aikaan? Minkälaiset valtasuhteet sukupuolten luomisessa vaikuttavat, ja mitkä sukupuolet ja seksuaalisuudet ovat ylipäätään ymmärrettävissä kulttuurissa? Entä tarvitaanko poliittisessa naisliikkeessä naisliikkeessä yhteinäinen "naisten" kategoria?

3. Seksin mediamarkkinat-Sanna Karkulehto
Teos tarjoaa havainnollisia esimerkkejä seksin ja median moninaisista kytköksistä. Miten seksuaalisuutta käsitellään lehdistössä ja suosituissa televisiosarjoissa? Millaisina kaupallisen seksin, väkivallan ja heteroseksuaalisuuden väliset suhteet näyttäytyvät nykykirjallisuudessa?

4.Ruokasuosikit-leivonta
Reilu 100 ohjetta leivontaan. Oon ihan innoissani, kun pääsen testaa uusia reseptejä, joista erityisesti mustikka-sitruunakakku, suklaakakku, banaani-limekakku, valkosuklaabrowniet ja manhattaninin juustokakku saavat veden kielelle.

Uusien reseptien testailuja ja lukuhetkiä odotellessa =)

3 kommenttia:

  1. Oi miten kiinnostavan kuuloisia kirjoja, varsinkin tuo Hankala sukupuoli ja Seksin mediamarkkinat! Mulla on koko ajan kauhea into lukea kaikkea tällaista tosi asiallista ja sivistävää (joka on yleensä myös inspiroivaa), mutta koulukirjojen ohella ei aina meinaa aika riittää - ja romaanien lukeminen on kuitenkin rentouttavampaa, fiksut kirjat antavat liikaa ajateltavaa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo olishan nuo tosi kivaa vaihtelua. Tykkään lukee yleesä kaikkia psykologosia, uskonnollisia ja historiallisia juttuja ja sit myös kaikkea ton tyyppistä. Antaa uudenlaista tietoa ja näkökulmaa =) Kunpa vain ehtisi lukea kaikkea mitä haluaisi..

      Poista
    2. Tai no joo uskonnollinen on väärä, mutta uskontoon liittyvää tietokirjallisuutta :D

      Poista

Kiitos kommentista!