sunnuntai 19. elokuuta 2012

Krakova 1/4 nähtävyyksissä.
Nyt on tulossa paljon Krakova-postauksia, sillä en halua tunkea kaikkia kuvia ja asioita samaan postaukseen. Tässä enemmän yleistä höpötystä Krakovasta säästä nähtävyyksiin. Ilmat ei ollut täysin puolellamme, mutta pääasia ettei satanut. Toi oli mun toinen kerta jo Krakovassa ja oon varmaan vielä tulevaisuudessakin menossa. Erittäin edullista ruuan ja ostosten suhteen. Muuten kaupungissa on tosi simppeliä liikkua, sillä opasteita löytyy ympäriinsä. Turistit on huomioitu aika hyvin ja englannin kielikin on aika mukavasti sielläpäin hallussa.

Itse olen aikaisemmin käynyt Auzwitzissä ja birkenaussa sekä lukuisissa synagogissa ja kirkoissa Krakovassa. Niin ja kuninkaanlinnassa myös tietenkin! Suosittelen ehdottomasti käymään kyseisissä kohteista. Auzwitz on myöskin sen verran pysäyttävä ja järkyttävä muistutus äärimmilleen vietyjen  ideologioiden vaaroista. Tällä reissulla kävimme Kuninkaanlinnan ulkopuolella, juutalaiskorttelissa ja Wieliczcan suolakaivoksilla. Suolakaivoksilla kävimme oppaan voimin, joka tuli noutamaan meidät suoraan hotellilta. Hinta ei ollut edes paha, semmoset alle 30e. Kokemus oli erikoinen, joten oli tosi mielenkiintoista kuunnella oppaan juttuja 7000 vuotta vanhasta kaivoksesta.

Reissussa oltiin maanantaista torstaihin ja ehdottiin ihan kivasti kierrellä ja kaarrella kaupungilla. Halvassa maassa on vaan ihan mahtavaa shoppailla, syödä hyvää ruokaa ja asustaa hienossa hotellissa. Tällä kertaa osasin pakata sopivasti vaatteita ja ottaa toimivia kenkiä mukaan. Mutta joo, enpäs vielä kerro kaikkea tässä postauksessa, joten tulevia postauksia odotellessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!