perjantai 4. toukokuuta 2012

Pieni maailmanparannus

Työtoverillani oli hieman järkyttävä aamu, kun hän oli lähdössä aamuyöstä bussille. Oikeastaan emme tiedä, mitä pahimmassa tapauksessa olisi voinut tapahtua hänelle. Pirun onnekas loppujen lopuksi oli. Häntä lähti seuraamaan mies, joka halusi tehdä jotakin pahaa. Kaverini oli aivan paniikissa siinä vaiheessa, kun mies lähti juoksemaan hänen peräänsä. Onneksi häntä vastaan tuli nainen ja mies lopetti juoksemisen, mutta jäi huutelemaan vitun huoraa ja tuijottamaan tien toiselta puolelta. Onneksi esimies oli ymmärtäväinen ja lähetti työkaverin kotiin. Halasin häntä vielä ennen kuin hän lähti. Toivottavasti se auttoi edes pikkaisen.

Auttaa voi monella tapaa. Itse aloitin päiväni kuuntelemalla ja halauksella. Minua silti surettaa kovasti maailman kaikki murheet, koska en pysty pelastamaan kaikkia. Bussissa luin Olivia-lehden artikkelin suomalaisesta miehestä, joka lähti pelastamaan maailmaa rohkeasti, mutta sai lopulta surmansa Meksikossa puolustettuaan alkuperäisasukkaiden oikeuksia. Se, kuinka hän omistautui maailman pelastamiselle saa monet meistä näyttämään huonolta ihmiseltä hänen rinnallaan.

Olen päättänyt elää niin, että voin kuolla hyvällä omallatunnolla. Vaikka en olisi tuon miehen kaltainen maailmanpelastaja, niin aloitan hyvät teot läheisistäni. Nämä ihmiset ovat myös se kaupantäti, bussikuski ja ne muut joiden nimeä en edes tiedä. Ystävällisyys ja hyväntahtoisuus ei maksa mitään ja lisää kummasti hyvinvointia ympärillämme.

Tänään kotiin tullessani päätin tehdä hyvän maailmanlaajuisemman teon, joten päätin lahjoittaa puhdasta vettä Afrikkaan. Vihdoinkin päätin toimia, koska en halunnut herätä liian myöhään auttamiselle. Siellä tarvitaan vettä juuri NYT. Jokaisella ihmisellä on mahdollisuus parantaa maailmaa, sillä jokaisen ihmisen vaikutus asioiden kulkuun on suuri. Vaikken voi pelastaa koko maailmaa, pelastin joidenkin ihmisten hengen. Hyväntekijöitä ja vaikuttajia maailmaan tarvitaan, ei supersankaria.

Tästä linkistä voit osallista Jano-kampanjaan, puhtaan ja hyvän veden puolesta toukokuun 13 päivään saakka. Itselleni 20 euroa on pieni raha, mutta joillekin apu uskomattoman suuri. Puhdas vesi on mahtava asia, josta olen päivittäin kiitollinen.

2 kommenttia:

  1. Tykkään sun blogista tosi paljon, koska postaat usein ihanista ja tärkeitä asioista :) Itsekin pyrin esim. ruokakaupassa ostamaan vaikkapa Bonaquan vettä, jos niillä on joku veden lahjoittaminen Afrikkaan -kamppanja käynnissä! Ihana postaus!

    VastaaPoista
  2. Juu on se välillä kiva kirjoittaa muustakin kuin pelkistä hömppäjutuista, koska maailmassa on niin paljon tärkeämpiäkin asioita =) Onneksi ostamallakin voi vaikuttaa :>

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!