sunnuntai 8. huhtikuuta 2012

Se ei ole kaunista
Kuvat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa ihmisten välinpitämättömyydestä ympäristöämme kohtaan. Karu totuus taas paljastui lumen sulatessa pois, kun alta paljastui tuhansittain karkkipapereita, pulloja, tölkkejä, tupakantumppeja..voisin jatkaa listaa vaikka loputtomiin. Vaikka jokaisessa kadunkulmassa metrin välein olisi roskiksia on mukavampaa heittää roskat maahan potkittavaksi. Haluaisin vain tietää, mitä ihmiset miettivät sillä hetkellä, kun pudottavat karkkipaperin kädestään. Millä he perustelevat itselleen oikeuden roskata? Koska alumiini, tupankantumpit, muovit eivät edes tuhoudu luonnostaan täytyy jonkun ne kerätä maasta ja laittaa roskiin kuljeksimasta maasta. Muuten kävelisimme roskissa. Eikö kaikkien mielestä olisi hienompaa, jos huolehtisimme myös kaikkien yhteisestä elinympäristössämme, jossa vietämme aikaa päivittäin ja toivottavasti vielä nauttia pitkään sen puhtaudesta.

Toiseksi olen järkyttynyt siitä, että ihmiset heittelevät pantillisia kierrätettäviä pulloja roskiin. Ensinnäkin se on aivan sama, jos heittäisin rahaa roskiin..köyhissä maissa suomalaisten toimintamalli varmasti saisi aikaan monenmoisia shokkireaktioita. On hienoa, että ihmiset saavat kotioveltaan vietyä roskapussin, mutta entä sen jälkeen? Käykö kenellekään mielessä, että kaatopaikaltakin loppuu jossakin vaiheessa yksinkertaisesti tila? En usko, että kukaan kuitenkaan haluaa tulevaisuudessa asua kaatopaikan vieressä. Tehdään ja vaikutetaan elinympäristöömme niin kauan ja paljon kuin on mahdollista,  kaikilla on varmasti mukavempaa.

6 kommenttia:

 1. sulla on kiva blogi ja kirjotat tosi kivasti!! Vielä tosta kommentistasi sanoisin, että kirjoittaisin enemmän mutta en vaa osaa:D:D

  www.karoliinannn.blogspot.com

  VastaaPoista
 2. Kiitos Karoliina! Ei se mitään, tärkeintä on että blogisi on omannäköinen ;>

  VastaaPoista
 3. Tosi hyvä ja järkevä postaus! Eikö jotkut vaan tajua? ;(

  VastaaPoista
 4. Kiitos, tämä oli yksi niistä asioista, joista halusin tällä hetkellä kirjoittaa. Jotkut ei vaan välitä ja se tekee surulliseksi :(((

  VastaaPoista
 5. Ihanaa että joku välillä blogeissa ottaa kantaa tälläsiinki asioihin! Tämmösiä postauksia internet kaipaa enemmän! :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!